sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Varovasti jo ulkotöitä...

Kevätaika on täällä, koska ei ole ollut pariin yöhön yöpakkasta, ja niiden määrä näyttää ennusteissakin satunnaiselta. Lämpötilat ovat olleet päivin noin viiden asteen tienoissa, kun aurinkoa on nyt pilvisyyden takia ollut vähemmän. Autotallin kattolumetkin tulivat alas ensimmäisen vesisateen mukana perjantaiyönä, vaikka nukuin niin sikeästi, etten kuullut.

Pääsiäiskoristeet on tullut korjattua! Laitoin Lahden reisulla hankitut vankat amppelit töihin, ja ikkunoiden ilme tuli paljon keväisemmäksi. Jos on pilvisiä päiviä, voisi kauan sitten alettua ikkunanpesuakin jatkaa. Joskus. Tämä amppeli on hyvin salliva malli eri kokoisille ruukuille, pitääpä hankkia tuommoisia lisää.

Piti sitten heti mennä kokeilemaan, joko aurauskeppien tyvet olisivat irti jäästä, mutta vasta tänä aamuna sain kiskottua muutaman kepin sekä pihalyhtyjen varret. Jotkut kepit ovat vielä syvässä hangessa, niitä ei oteta aikoihin. Pohjastaan kiinni jäätyneet ja kulahtaneet pääsiäisnarsissien ruukutkin jo nousivat pois.

Auto rupesi näyttämään niin likaiselta, että tuli nyt aamutuimaan pestyä. Kohta on renkaanvaihdon aika, eikä ole kohteliasta pyytää toista painimaan kuraisten vanteiden ja alustan kanssa, kun käsien pesuun pihassa ei ole muuta vesipistettä kuin kesällä rännisaavit.

Pohjakerroksen lämmityslaitteet joutivat jo nollille, lämpöpumpun säätöpulikan patterit vain piti ensin vaihtaa uusiin. Onneksi on selkämyspuolella ohje, mistä patterit löytää hentoisen muovikuoren alta! Klapeja on kyllä kulunut niin, että kohta on tehtävä uusien kärräysoperaatio, kunhan rinnepolku hieman kuivahtaisi. Kun lämmitän vinttikerroksen takia päivittäin kiuasta, puuta kuluu. Ilman sitä ei kudontahommissa tarkene.

Saaliloimi on jo kudontakunnossa, ja olen alkanut hieman suunnitella sen työstämistä, kun lankavarastot on nyt tsekattu. Näyttäisi tulevan sateenkaaren värisestä loimesta kuitenkin melko ruskasävyistä pintaa, jos langat eivät ole pelkästään valkoisia. Jostain syystä vaaleasävyiset langat eivät tunnu tähän loimeen sopivan? Muutenkin massaa on niin paljon, että syyspuoleen tulee tehtyä näille kudevarastoille vielä melko valkoinen uusi loimi.....

Ompelutyöt kierrätysrintamalla eli varpaanlämmitysmatot ovat keskiviikkona edistyneet niin, että tausta- ja reunuskankaat ovat melkeinpä valmiina! Myös sohvannurkan askare, puikoilla neulottava saali on kohta tältä vuodelta ohi. Yhden saalin asemasta liuskoja onkin tullut kahteen, yhtä liuskaa enää kaipailee toiseen saaliin. Reunustan virkkaamalla liuskan yltympäriinsä, ja sitten on palojen yhdistämisen aika.

Vappuun on vielä aikaa runsas kaksi viikkoa. Ompelukerhossa puhuttiin juuri viikolla, että yleensä vapun tienoillla tehdään pihan ensi rapsutukset, usein ne on saatu valmiiksi jo sitä ennen. Nyt routa on vielä paksu, koska autonpesuvesi jäi lillimään niille sijoilleen. Ennusteeni kyllä on, että lipputangon kukkapenkistä löytyy silloin vielä kinoksen pohjaa, koska niin on ollut melkein aina ennenkin, ja nyt vielä suuremmalla syyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti