perjantai 8. marraskuuta 2013

Kotona jälleen

Ilmat eivät ole paljonkaan viikossa muuttuneet. Maa sen sijaan on saanut juodakseen mielin määrin. Viime yönäkin pyyhälsi yksi monista matalan keskuksista ohi, sen takasiivet vielä ripsuttavat aika ajoin. Puutarhanurmikko on alkanut kummasti vihertää, kun niitynliekosammal ja muut sen sukulaiset ovat ottaneet taivaan antimista osansa.

Helenan olohuoneen ikkunasta näkyy  jyrkkää Lohjanharjun rinnettä. Tästä mentiin koiran kanssa aina aamuisin alas rantaan, joka on n. 25-30 m alemmalla tasolla. Matka oli toki hieman pidempi!
Olin lähes viikon Lohjalla tyttärentyttären jälkikasvun juhlilla, sillä Ben-Erik oli tullut vuoden ikään. Aurinkoinen poika on jo oppinut kävelemään, vai sanoisinko juoksemaan, koska kiire oli niin kova. Puhe tulee varmaan pian, sen huomasimme, kun poika leikki Helena-mumminsa kanssa äijä-nimistä leikkiä, jossa kumpikin sanoo saman sanan yhtaikaa. Oli kivaa tavata Emmin perheen lisäksi myös muualla asuvat Anni ja Osku. Tellasta nyt puhumattakaan.

Janakkalan hautausmaan uudelle osalle on istutettu useita riippakoivuja Betula pendula 'Tristis'. Olen muistaakseni sille joskus kuullut myös nimen kyynelkoivu. Puut olivat vielä aika hyvin lehdessä, en varmaan niitä olisi muuten huomannutkaan.
Tulin eilen Janakkalan kautta kotiin, koska sitä kautta matkaan tulee vain noin puolen tunnin lisä-ajomatka. Se on melkoinen ajansäästö, kun täältä matkaaminen Janakkalaan vie ainakin puolitoista tuntia ja sama takaisin. Kyllä siinä polttonesteitäkin säästyy.
Matkalla isäinpäivän kynttilöiden vientireisulle oli mukava katsella niin kovin tuttuja maisemia. Meninkin kolmostieltä Tervakosken rampin kautta vanhalle kolmoselle, jossa sai ajaa Hakoisten aukean kautta. Siellä Tuulensuunjoen lähellä peltoaukealla laidunsi vielä toistakymmenpäinen joutsenparvi. Myös Lammin Kataloisten pellolla oli niitä hieman pienempi parvi.

Postilaatikoiden vasemmalla puolen kaapelia oli hieman upotettu tonttitiehen, ettei kulkevainen kompastu, mutta sitten se taas näkyi pinnalla. Taloon tuleva johto tuodaan tuosta kiepille pyöritetystä 'varalangasta' myöhemmin, kunhan maantienvarsi on saatu tehtyä.

Jo kotikylän ulkoreunalle saapuessa huomasin, että tällä viikolla oli pantu toimeksi valokuitukaapelin upottamisessa, kun näkyi kaivamisen jälkeä. Pääsivät eilen illalla meidän tienhaaraan asti, mutta tälle päivälle ei tultu työmaalle, mikä sitten liekin syynä.

Odottelen lähitunteina kyläilylle saapuvaa Ulla-Jari-kissaperhettä. Heillä on toinenkin syy matkaansa, sillä viikonlopulla on Kouvolassa kissanäyttely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti