keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Runeberginpäivänä valkoiset kuorrutukset

Huoltotien varren tuijaryhmä osoittaa polun paikkaa. Kuva on otettu tänään keskipäivällä. Rusakkokin hyppii tehtyjä polkuja, jos niitä löytää. Eniten sillä on nyt ollut asiaa syksyllä kaadetun koivun kohdalle, jossa riittää oksankärkiä purtavaksi. Ja välipalaksi viereiseltä lintulaudalta jyviä.
Tälläkään kertaa ei leivonnaisia, vaan sitä talven tavallista. Saatiin nimittäin yli vuorokauden kestänyt tarjoilu, joka päättyi tänään aamupäivällä hieman ennen yhtätoista. 15 cm paksusti tuli taas, ollaan jo yli 70 cm syvissä hangissa, Utin mittarissa nimittäin on tänään lukema 72 cm.

Auringon tultua näkyville lämpötila alkoi nopeasti laskea, kello 14:n maissa ollaan jo -8C asteessa. Taidetaan saada tälle paikalle ainakin lumen paksuusennätyksiä, joten siksi kannattaa nyt tehdä lisäpostaus. Onhan lähimuistissa myös vähälumisia vuosia.

Koko päivän satoi eilen melko kohtuullista vauhtia, mutta iltaa kohti hiutaleet suurenivat ja anti sakeni. Kävin eilen iltapäivällä asioimassa Kausalassa, ja sain auton siivotuksi ihan puhtaaksi, kun lämpötila oli suojan puolella monia tunteja. Tämä kuva on tältä aamulta noin yhdeksältä.

Tein eilen kolme kertaa rappujen lakaisun, kun kerrytti lunta ovien eteen, ja tälle päivälle ehdin vielä kahdet siivoukset, kun oli tarpeen. Lunta on nyt tallautuneena niin paljon, että se viimeinenkin askelma alkaa olla vain muisto.

Teemu kävi aamusta valoisan ajan alkajaisiksi suuret lumityöt. Sataneen vuorokausisaaliin lisäksi oli nimittäin entistäkin reilut viitisen senttiä, kun edellinen auraus oli ollut sunnuntain illansuussa.. Autotallin katolla lumilippa jo alkaa kehittyä rännikourun varaan.

Lintulaudan polku tuli ensin tehtyä sateen loputtua. Tella odotteli tallissa, ettei varpaat jäädy.
Toiselta suunnalta saman polun alkupää. Tiedossa on kohta katolta lumiköntti niskaan... Autotallin katolla on enemmän lunta kuin muissa rakennuksissa, kun siinä puhdistetaan isoja alueita parkkipaikaksi, niin pöllyävä lumi kertyy myös katon lisäksi.
Ylämäen pikku lenkki päättyy tähän vaahteroiden alle. Elsa-kuusen oksia oikealla.
Roskiksen nurkalla on myös mahdollisuus saada lumia niskaan...
Tänään puhdistan käytäviä vain etupihasta ja rinnepolulta, nyt ei ole niin painavaa lapioida kuin eilen, kun tein sunnuntain jäljeltä ummessa ollutta alatien polkua.

Aidan takaa pilkottaa naapurin ulkorakennusryhmästä vain yläosia, vaikuttaa ihan sveitsiläismaisemalta...

Komeaa kanjonia on vastassa heti kohta maantieltä tullessa,  punaiselta aurausviitalta alkaa naapurin ruusupenkki...

Iltapäivän puhdetyötä on alakerran lämmitystä, sitä ei olekaan nyt puuhattu moneen päivään, viime perjantaina viimeksi, kun on ollut aika leutoja ilmoja sateiden takia.
Huomenna tiedossa on lähellä nollaa olevia aikoja, suojakeliäkin, se kestänee yli viikonlopun. Ja tietysti tulee myös kuorrutuslisäystä, kun pilvimassat valtaavat seudut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti