torstai 8. toukokuuta 2014

Kevättä vastaanottamaan


Mustanmerenruusut ovat nyt hehkeimmillään! Niiden taustana hennon punertavan vihreä maisema ulkona antaa mukavaa kontrastia. Tämä kuva saa ylimääräistä hohtoa eilisestä ilta-auringosta.

Lämpötilat eivät juuri ole vieläkään kohentuneet. Pohjakerroksen uunien lämmitystä on edelleen syytä jatkaa ainakin joka toinen päivä. Toki viime yönä ei ollut enää pakkasta, ja nyt, puolenpäivän maissa on +7. Luvatusta sateesta on saatu alas vain pihalaatalta bongatut kolme tippaa. Pilviä kyllä on ilmaantunut.

Mutta kun ennuste ei enää näytä pakkasta, sonnustauduin äsken aamureisulle Haavikon puutarhalle, josta Helenan kanssa tehdyllä pääsiäisreisulla jäivät mieleen mahtavat orvokkivalikoimat. Onhan äitienpäivä tulossa, ja hautausmaan penkki oli vielä laittamatta. Ne ihastelemani kauniin punaiset olivat olleet muillekin mieleen, joten valitsin valkoisia pikkukukkaisia, kun ne eivät vaadi niin paljon huolta, ja seuraksi kellertävän valkoisia krysanteemeja. Asetelmaa täydentämään kukkakaukaloiden välille menivät Raijan tuliaiset, siniset hortensian oksat.

Oman pihan tosi kulahtaneiden narsissien tilalle ostin myös valkoisia orvokkeja amppeleissaan, ja entiset amppelit menivät kivijaloilleen talon seinälle. Ne saivat huolehtiakseen parista valkoisesta orvokista ja vielä kukoistavista narsisseista, joka ruukku sitten myöhemmin korvautuu vaikkapa begonialla.

Suuret määrät palvelleita narsissin sipuleita kaivelin talon nurkalla kasvavan keijuangervon helmoihin, kun se oli kerrankin leikattu tarpeeksi alas, että pääsi juurelle. Aika pehmeältä maa tuntui kaivaa, liekö siinä myyrän kulkumaata, mutta laitoin sipulit kuitenkin.

Eilen oli hauska päivä, kun sain päätökseen vanhempieni viipurilaiskaluston kunnostukset. Viimeiset kaksi pikkutuolia tulivat nyt komeina odottelemaan autonperää matkatakseen aikanaan Tampereen suuntaan, jonne edellinenkin tuolipariskunta muutti jouluna 2011.

Terveydenhuolto tuntuu omalla kohdallani olevan tosi huolellista! Kun pari viikkoa sitten yllättänyt tulehdus oli saatu tiputuksella toipilaskuntoon, olen nyt saanut vielä aikataulun sekä munuaisten ultraääni- että varjoainekuvaukseen ennen lääkärin lopputarkastusta. Tosi hienoa kokea tällaista.

Sisäpuuhiakin on löytynyt sen verran, ettei ole aika käynyt pitkäksi. Tyhjensin jääkaapin vierellä olleet kolme laatikkoa, josta olivat palvelleet siinä Pois silmistä- tarpeita, ja tilalle tuli astiakaapeista pursuavia tavaroita. Laatikoiden entinen sisältö oli aika helppo lajitella, kun oli aikaa, ja panin ne väliaikaisesti sohvien istuimille, ettei tulisi oikaistua, ennenkuin homma olisi hoidettu....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti