torstai 31. maaliskuuta 2011

Viimeinen kalenterin talvipäivä

Tänä aamuna oli meillä tuloni jälkeen kylmin aamu, mittari näyttää vielä -15, vaikka aamu on pitkällä. Yö oli tyyni ja selkeä. Lähdin Amerikasta hankitulla puolitakilla lenkille pikkukoirien kanssa, ja se oli mielestäni ihan riittävä, mutta niin vain kävi, että alkoi kylmätä, että Tella-lenkille piti vielä kiskaista fleecetakki siihen päälle. Joka aamuinen aamuhikikin jäi saamatta.

Wilmalla vielä urakkaa lumensyönnissä!
Lenkiltä palattua koirat syövät, ja sen jälkeen rojahtavat, kuka minnekin, ateriaa sulattelemaan, sitä kestää monta tuntia. Jos touhuan jotakin, saan ehkä seuraani Tellan puolinukuksissa tuijottamaan askareitani. Jos taas istun sohvalle ja otan sukankutimen, hän lysähtää viereen, kääntyy selälleen, ja toinen takatassu hiipii kainalooni. Muut koirat pysyttelevät tiukasti eri huoneessa silloin kun tämä yhdistelmä ilmenee. Tulee mieleen juurikin ne paviaani-laumoista tehdyt filmit, joissa heimo asustaa kallionkumpareella, ja johtaja sekä alfanaaras vallitsevat lakea, muut luimuilevat alempana ja kauempana. Olen siis päässyt näyttelijäksi tähän sosiodraamaan tahtomattani. Kun Tella on aikansa siinä kääntyillyt microkankaisen sohvan päällä, hankaussähkö alkaa nostaa hänen karvojaan, ja sitten on siirryttävä lattialle, jotta varaus poistuu. Mennessä kuuluu reipas ritinä, koira katselee peräpäätään ihmeissään.

Tellan hallitsijan sija parhaalla paikalla sohvalla ja seljällään, ei huolen häivää!
Eilen talitiaiset alkoivat kiinnostua talipalloista, meni muutama päivä, ennenkuin huomasivat lipan alla roikkuvia herkkuja. Koirien mielestä oli aivan hurjaa, piti haukkua mokomia pyrähtelijöitä oikein olan takaa. Kun aurinko lämmitti hyvin, kaatui pylvästä vasten sulamaan jätetty lumentyönnin kolahtaen maahan, ja se oli myös melkoisen kaakatuksen aihe. Villasukkia olen saanut valmiiksi vain kaksi paria toistaiseksi, iso lankapussini ei niin vain vaju tällä reisulla!

Tänään ei nähty kuin lenkkeilijöitä tai työhön menijöitä, olimme muihin nähden etuajassa. Aion tänään käydä Pieksämäelle johtavan tien varressa, jossa on koirille pakastettua pötsiä ja kanansydämiä myyvä liike, joka käytiin katsomassa viime viikolla. Olen tehnyt myös isompaa ostoslistaa huomista leivontapäivää varten, koska pullien ja pitsojen pitää olla valmiina varhain lauantaiaamuna, jolloin Saariselälle matkaava nuoriso tulee aamukahville matkallaan. Huomenissa on lumisadepäivä, loppu aika siis kuluu lumitöissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti