tiistai 1. toukokuuta 2012

Valoisaa vappua!

Kaikki kuva tänä aamuna klo kahdeksan.
Meidän tontilla punaisten pilvien ja kirkon taa eilen laskenut päivä on vaihtunut kirkkaaseen aamuun, muutamassa lämpöasteessa sentään. Tänään voi vähän lyhentää rukkaskäsiaikaa, kun aletaan ripustaa kansalaisopiston kurssien näyttelyä. Vien sinne huonekalukankaiden jäännöspaloista tekemiäni kasseja.

Onneksi on pieni tauko, onkin jo tuntunut muutamia päiviä siltä, että huomenna en jaksa enää yhtään, mutta siinähän se on seuraavakin mennyt jonkinasteisessa pakerruksessa. Eilen aamulla aikaisin sain poltettua norjanhanhikit, ruusut ja karhunvatut, joiden kanssa ei halua olla enempää tekemisissä. Oli selkeää ja tyyntä, kahden tunnin nuotio jätti jälkeensä vain puolimetrisen tuhkakasan tielle. Lukuisat Kausalan suuntaan menevät matkalaiset todistivat, että siellä on avotuli!

Liekkien lakattua hain rautaharavan ja kävin korjaamaan valtavaa myyrien aikaansaannosta siinä lähellä. Pari vuotta sitten laittamani penkin aidake ja sen viereen tehty pihakivien rivi olivat miellyttäneet talven aikana kovin myyriä, joten kivet olivat peittyneet multamakkaroihin, ja niiden alle johti kymmeniä käytäviä. Keskellä tienvieruspenkkiä oli kammottava tyhjä monttu, luultavasti se oli tunnelityömaan lähtökuilu. Pihakivien rivi oli uponnut puoliksi maan sisään. Viereinen nurmikko oli kuin kulunut hevoslaidun, mustalla mullalla ja kuoppainen. "Makkarain" kanssa askartelua riitti! Tämä kiusallinen prosessi on usein kyllä edistänyt käenrieskojen leviämistä tontilla.

Aikaa riitti iltapäivällä saamaan oleskelupationkin kesäasuun, sillä lumikasat olivat sulaneet sunnuntaina. Lintulaudan keppikin nousi, ja sain myös kaikki koristeeksi tökityt havunoksat irti kukkapenkin ankeudesta. Siitäkin lumet häipyivät eilen, joten tontilla ei ole enää yhtään ripettä sitä laatua.

Tammen oksien kanssa riittää vielä askartelua, vaikka aloinkin siellä jo eilen, mutta montaa päivää ei kulu lumituhojen korjaamisessa. Onneksi, raivaussaksetkin ovat jo tylsyneet. Kevätkukkiakin jo on alkanut ilmaantua, on hieman vuokkoja ja parissa päivässä mukulaleinikkikin. Kun tulisi lämmin sade, mutta ei vähään aikaan, että puumassa kuivuisi.
Tänään tuuli puhaltaa kovaa ja kylmästi, mutta ei se häiritse, koska hakkeet, risut ja klapit kuivuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti