maanantai 18. lokakuuta 2010

Talvi tulossa?

Sampon Heikiltä ostetut punalehtiset kesäbegoniat ja pelakuut jaksavat joka vuosi! Nyt pelakuut jo sisätiloissa talvehtimassa.
Tänään on kaivettu narsissien sipuleita multaan, tyhjennetty begoniaruukut kompostiin, lisätty runsaat annokset linnunruokia ja lopultakin istutettu kanervat postilaatikko-standiin ja piharuukkuihin. Syksy on nimittäin edennyt vauhdilla, lunta on saatu ja yöpakkasia koettu. Ei juuri parempaa ole tiedossakaan, joten enää ei voi kauaa ajatella manana- tyylillä.
Kaikki tämä (kahden tunnin) puutarhatyö on ollut mahdollista sen jälkeen, kun eilen oli rakupoltto Perheniemessä ja edelliset päivät, oikeastaan koko viime viikon, pakersin sinistä mattoa, jonka nimeksi tuli Päijänne, kun se on niin pitkä.

 

Ja nuo hommat veivät sen verran puhtia, ettei ulkotyö oikein innostanut. Ja ilmat olivat epäsopivat.
No kun taas alkaa sataa (huomenna), niin hiippaillaan yläkertaan jatkamaan loimen käsittelyä.
Ehkä huomenna aamusta laitan vielä aurauskepit ja jotain pientä maatyötä lisäksi.

Ja kun jostain vielä tulisi vastaan tuo savityökalujen laatikko! Olen tehnyt järjestelmällistä siivousta kaikenmaailman varastoissa sen löytämiseksi, mutta ei ole vielä onnistanut. Siis arvattavissa on, että on siivottu pohjakerros nonfoodia myöten, ja koko asuinkerros. Ja eteisen kylmätilat. Pari vaatekaappia olisi vielä katsomatta, ja koko yläkerta?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti